Αναζήτηση

Πεδίο Εφαρμογής

Οι παρόντες όροι χρήσης εφαρμόζονται για την πώληση προϊόντων ή και υπηρεσιών που πραγματοποιούνται από την εταιρεία με την επωνυμία «BLOCK 21 SHOPS IKE» (εφεξής Εταιρεία), με έδρα το Βόλο, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 5, TK 38333 τηλ.: +30 2103633579, email: info@block21.gr ΑΦΜ 801232683, ΔΟΥ: Βόλου μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος www.block21.gr (εφεξής «Ηλεκτρονικό Κατάστημα»).
Κάθε χρήστης που εισέρχεται και συναλλάσσεται ή κάνει χρήση των υπηρεσιών του Ηλεκτρονικού Καταστήματος (εφεξής: Επισκέπτης ή/και Χρήστης, αναλόγως του αν περιορίζεται σε επίσκεψη μόνον στο ηλεκτρονικό κατάστημα ή πραγματοποιεί και παραγγελία/αγορά προϊόντων αντίστοιχα) έχει λάβει γνώση των παρόντων όρων. Εάν κάποιος Επισκέπτης ή/και Χρήστης διαφωνεί με αυτούς τους όρους, τότε οφείλει να απέχει από την επίσκεψη ή/και τη χρήση του ιστότοπου καθώς επίσης και από κάθε συναλλαγή ή χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος.


1. Παρεχόμενες πληροφορίες
1.1. Οι συμβάσεις μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος καταρτίζονται στην ελληνική γλώσσα.
1.2. Η Εταιρία δεσμεύεται από τον Κώδικα Καταναλωτικής Δεοντολογίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τον οποίο θα βρείτε εδώ.
1.3. Κατά την περιήγηση τους στον διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας οι Χρήστες ή/και Επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν όλη τη γκάμα των προϊόντων που βρίσκονται προς πώληση με αναφορά στα κύρια χαρακτηριστικά τους και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών (π.χ. τη συνολική τιμή συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ή άλλων φόρων, τα έξοδα αποστολής, ή τα τυχόν έξοδα επιστροφής του προϊόντος τυχόν επιπλέον χρεώσεις, τους όρους και τρόπους πληρωμής, τις εγγυήσεις, μέγεθος-διαστάσεις του προϊόντος), καθώς και τα μέσα πληρωμής.
1.4. Κατά την περιήγηση τους στον διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας οι Χρήστες ή/και Επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τη διαθεσιμότητα των προς επιλογή υπηρεσιών και προϊόντων και σε κάθε περίπτωση την προθεσμία, εντός της οποίας η Εταιρεία αναλαμβάνει να παραδώσει τα αγαθά ή να παρέχει τις υπηρεσίες.

2. Προϋποθέσεις ηλεκτρονικών αγορών
2.1 Εγγραφή ή Σύνδεση ή Χρήση ως απλός επισκέπτης
Για λόγους ασφαλείας των συναλλαγών, ο Χρήστης του ηλεκτρονικού καταστήματος (εφεξής «Χρήστης» ή «Πελάτης») πριν ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής της παραγγελίας του έχει τη δυνατότητα να εγγραφεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Εταιρείας. Για την εγγραφή ή σύνδεση ή την είσοδο του Χρήστη ως απλού επισκέπτη στο ηλεκτρονικό κατάστημα απαιτείται ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση αποστολής. Οι πληροφορίες αυτές παραμένουν απολύτως εμπιστευτικές. Κατόπιν θα λάβει σχετικό email με την ενεργοποίηση του λογαριασμού του και μπορεί να ξεκινήσει τις αγορές του αφού πρώτα συνδεθεί κάνοντας κλικ εδώ.


2.2. Ηλεκτρονική Παραγγελία
Με σκοπό την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής του παραγγελίας, ο Χρήστης προβαίνει στα κάτωθι βήματα:
 Προσθέτει στο καλάθι του τα προϊόντα που θέλει να αγοράσει.
 Όταν τελειώσει τις αγορές του κάνει κλικ στο “Καλάθι Αγορών” που βρίσκεται στο πάνω δεξιά μέρος της Σελίδας.
 Επιλέγει Ταμείο για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της παραγγελίας του.
 Ακολούθως συμπληρώνει τα στοιχεία του, τον τρόπο αποστολής και όποιο σχόλιο αφορά στην παράδοση.
 Κλικ Ολοκλήρωση Παραγγελίας και ολοκληρώνει την παραγγελία του από το ηλεκτρονικό κατάστημα.
Η αποστολή της παραγγελίας προς την Εταιρεία αποτελεί πρόταση για αγορά των παραγγελλόμενων αγαθών και δήλωση αποδοχής όλων των χρεώσεων που περιγράφονται στην παραγγελία.
2.3. Επιβεβαίωση παραλαβής ηλεκτρονικής παραγγελίας από την Εταιρία
2.3.1. Η παραγγελία θεωρείται ληφθείσα από την Εταιρία από την στιγμή που ο Πελάτης/Χρήστης θα λάβει σχετική ηλεκτρονική ενημέρωση ως αποδεικτικό παραλαβής του αιτήματος παραγγελίας το οποίο θα αναγράφει την ημερομηνία παραλαβής και επιβεβαίωση της παραγγελίας (BLOCK 21 Επιβεβαίωση παραγγελίας) (π.χ. Επιβεβαίωση Καταχώρησης Παραγγελίας)
2.3.2. Ο Πελάτης /Χρήστης έχει τη δυνατότητα περαιτέρω ενημέρωσης για την εξέλιξη της παραγγελίας του αποστέλλοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@block21.gr .

3. Τιμολογιακή Πολιτική
Οι τιμές του ηλεκτρονικού καταστήματος μπορούν να αλλάξουν οποτεδήποτε χωρίς προειδοποίηση. H Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν καλύπτει διαφορές στις τιμές προϊόντων/υπηρεσιών που αγοράσθηκαν από το φυσικό κατάστημα και ο Χρήστης διαπίστωσε εκ των υστέρων την ύπαρξη χαμηλότερης τιμής στο ηλεκτρονικό της κατάστημα ή το αντίστροφο.

4. Κατοχή Πνευματικών Δικαιωμάτων
Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) στο ηλεκτρονικό κατάστημα ανήκουν στην Εταιρεία (εκτός από εκείνα τα στοιχεία που ανήκουν στα πνευματικά δικαιώματα συνεργατών, φορέων και τρίτων). Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρονται τα κείμενα, τα λογότυπα, οι εικόνες, τα σχέδια, τα εμπορικά και οικονομικά στοιχεία, τα προγράμματα, πάσης φύσεως αρχεία και παρεχόμενες υπηρεσίες της Εταιρεία και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου, του Ευρωπαϊκού και των εφαρμοζόμενων διεθνών συμβάσεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αντιγραφή, η διανομή, η μεταφορά, η μεταποίηση, αποθήκευση, η αναπαραγωγή, η αναδημοσίευση, η τροποποίηση και κάθε συναφής ενέργεια των ανωτέρω στοιχείων. Όλα τα ανωτέρω μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση της Εταιρείας.

5. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Η Εταιρεία, ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας, συλλέγει τις απολύτως απαραίτητες για τη διεκπεραίωση των ανωτέρω συναλλαγών πληροφορίες που καταχωρούνται από τον Πελάτη/Χρήστη σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύον Ευρωπαϊκό και Εθνικό Νομοθετικό πλαίσιο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων και την άσκηση των δικαιωμάτων σας διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου.

6. Σύνδεσμοι (links) προς άλλους ιστότοπους
Η Εταιρεία δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, την ποιότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών άλλων ιστότοπων (websites) και ιστοσελίδων στα οποία παραπέμπει μέσω "συνδέσμων", hyperlinks ή διαφημιστικών banners. Συνεπώς για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά τη χρήση τους, ο Χρήστης οφείλει απευθύνεται απευθείας στους αντίστοιχους ιστοτόπους και ιστοσελίδες, οι οποίοι και φέρουν τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Η παροχή των συνδέσμων στο ηλεκτρονικό κατάστημα γίνεται για λόγους διευκόλυνσης του Χρήστη και η Εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνει, δεν αποδέχεται και δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο κάθε συνδέσμου.

7. Τροποποίηση των Όρων Χρήσης
Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να αναθεωρεί ελεύθερα τoυς όρους χρήσης του ιστοτόπου της, οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο. Σε κάθε περίπτωση η Εταιρεία δεσμεύτεται να διατηρεί πάντα επικαιροποιημένους τους όρους χρήσης της.


8. Περιορισμός ευθύνης
8.1. Η Εταιρεία συμμορφώνεται πλήρως με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, καθώς και τις διατάξεις του Ν.2251/1994 για την Προστασία των Καταναλωτών, αναφορικά με τις εξ αποστάσεως ηλεκτρονικές συμβάσεις πώλησης, που διενεργούνται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.
8.2 Η Εταιρεία επιφυλάσσεται για την διαθεσιμότητα των προϊόντων της, εάν αυτά δεν είναι διαθέσιμα κατά τον χρόνο της παραγγελίας. Σε κάθε περίπτωση η Εταιρεία αναλαμβάνει να ενημερώσει εγκαίρως τον Χρήστη για τη μη διαθεσιμότητα, οπότε και στην περίπτωση αυτή δεν υπέχει καμία περαιτέρω ευθύνη.
8.3. Στο πλαίσιο της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών η Εταιρεία δεσμεύεται ως προς την αλήθεια, την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στο ηλεκτρονικό κατάστημα, αναφορικά με την ταυτότητα και τα στοιχεία τόσο της Εταιρίας, όσο και των προμηθευτών της, αλλά και τα κύρια χαρακτηριστικά των προϊόντων ή υπηρεσιών που διαθέτει μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος. Ωστόσο δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται για τυπογραφικά ή μηχανογραφικά λάθη, για τυχόν σφάλματα σε χαρακτηριστικά, φωτογραφίες και εσφαλμένες τιμές προϊόντων που αναγράφονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα και δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν σφάλματα από οποιαδήποτε αιτία κατά την εισαγωγή ή/και ενημέρωση των χαρακτηριστικών ή/και της τιμής ενός προϊόντος.
8.4. Η Εταιρεία απαλλάσσεται από την υποχρέωση της για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας του προϊόντος, εάν γνωστοποίησε στον Πελάτη και έτσι αυτός γνώριζε, την έλλειψη ή το ελάττωμα στο προϊόν. Επιπλέον, η Εταιρεία δεν παρέχει οποιαδήποτε επιπλέον εμπορική εγγύηση πλην της νόμιμης.

9. Ευθύνη του Χρήστη
Κάθε Χρήστης είναι ελεύθερος να κάνει χρήση του ιστοτόπου σύμφωνα με τον Νόμο και τα χρηστά ήθη. Η ευθύνη για το περιεχόμενο των συναλλαγών ανήκει αποκλειστικά στον Χρήστη. Η Εταιρεία δεν ασκεί κανένα είδος διόρθωσης ή παρέμβασης στα δεδομένα που καταγράφει ο Χρήστης στις online φόρμες παραγγελίας και επικοινωνίας. Η χρήση του ιστοτόπου υπόκειται στους Ελληνικούς, Ευρωπαϊκούς και τους Διεθνείς νόμους και ο Χρήστης συμφωνεί να μην χρησιμοποιείται τον ιστότοπό μας με σκοπό να παραβιάσει αυτούς τους Νόμους. Στο πλαίσιο των ανωτέρω, ο Χρήστης υποχρεούται να μη χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό κατάστημα για:
9.1 Αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου:
- που είναι παράνομο και για οποιοδήποτε λόγο προκαλεί παράνομη προσβολή και βλάβη στην Εταιρεία ή σε οποιονδήποτε τρίτο είτε προσβάλλει την εμπιστευτικότητα ή το απόρρητο πληροφοριών οιουδήποτε προσώπου,
- που προσβάλει τα χρηστά ήθη, τις κοινωνικές αξίες, την ανηλικότητα κ.λ.π.,
- για το οποίο οι χρήστες δεν έχουν δικαίωμα μετάδοσης σύμφωνα με το νόμο ή τις εν ισχύ συμβάσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας),
- το οποίο παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων,
- το οποίο περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών,
9.2. Ηθελημένη ή αθέλητη παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας ή των διατάξεών της,
9.3. Παρενόχληση τρίτων με οποιοδήποτε τρόπο,
9.4. Συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους χρήστες.
Κάθε χρήση αντίθετη προς τα ανωτέρω εκτός των αστικών κυρώσεων ή και των τυχόν ποινικών κυρώσεων, επιφέρει και διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών χωρίς καμία ειδοποίηση.

10. Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση τους, διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, αρμόδια δε δικαστήρια για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς, ορίζονται τα Δικαστήρια των Αθηνών. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων. Το παρόν υπέχει θέση σύμβασης μεταξύ της Εταιρείας και του Χρήστη/Πελάτη της ιστοσελίδας.

Κλείσιμο Καλαθίου
Block21
Προστέθηκε στο καλάθι!